Cracovia, Cicuit cultural, 3 zile de la 130€, 2*

Discount=10.00, € Pret Final: 120 €  rezervari vacante

Locatii, Obiective turistice ->

Conditii de cazare, transport ->

Despre pret si conditii de plata ->

Program: ZIUA I: Popas in Zakopane, cea mai importanta statiune montana din Polonia, centru cultural al Goralilor. Plimbare si timp liber pt masa.
Sosire la Cracovia,Cazare.
Itinerariu Ziua 2
Mic dejun. Program turistic: Catedrala si castelul Wawel, Cartierul Evreiesc Orasul Vechi: Barbakanul si poarta Floriana ,Piata Principala (Rynek Glowny) cu biserica Sfanta Maria, statuia lui Adam Mickiewiczs, Sukiennice (cu muzeul de arta), Biserica Sfantul Adalbert, turnul vechi al primariei, Curtea colegiului Maius (Universitatea Jagellona) – cu ceasul muzical, Biserica Sfintii Petru si Pavel Timp liber. Cazare.
Itinerariu Ziua 3
Dimineata, dupa micul dejun, plecam intr-o excursie optionala(15 Eur/loc) spre Lagărele de concentrare de la Auschwitz – Birkenau. Biletul de intrare este de: 40 zloti(aprox.10 Eur). Inainte de tur vizitorii vad un documentar introductiv in care se explica faptul ca lagarul a avut la origine 3 parti, dintre care doar doua sunt acum deschise pentru vizitele publicului – Auschwitz si Birkenau, cea de-a treia parte nemaifiind in picioare. Intre cele doua parti ale muzeului sunt 2km si circula un autobuz gratuit pentru turisti. Inainte sa intru la film ai de asteptat intr-o sala unde sunt expuse fotografii si texte despre putinele victime identificate ale Holocaustului. Este vorba de cei care au scrijelit ceva pe peretii blocului 11 inainte de fie executati. Ca atare, se viziteaza atat o camera de gazare, printre putinele in picioare – pentru ca a fost folosita ca adapost pentru nemti in timpul bombardamentelor de la sfarsitul razboiului si nu a fost dinamitata, cat si tabara propriu-zisa in care locuiau si munceau putinii care nu erau ucisi la sosire. In timpul turului ai voie sa faci fotografii numai afara, intre baraci (dormitoarele detinutilor), deloc inauntru. Sunt munti de pantofi, haine de femei sau de copii (tricouri minuscule, caciuli de sugari), oale, ligheane, ochelari, perii si periute de dinti – totul era sortat si reciclat de nemti. Se trimitea in Germania tot ceea ce putea fi refolosit. De aceea li se spunea victimelor ca se vor muta si aveau voie sa ia o valiza de 25kg . Fiecare articol reprezinta un om. Un munte de rame de ochelari. Locul lagarului a fost ales pentru ca era in centrul Europei si avea legaturi pe calea ferata foarte bune cu restul continentului. In plus, pe locul acela, exista deja o baza militara poloneza si cladirile au putut fi folosite. Practic, nemtii au investit foarte putin cand au stabilit lagarul acolo. Servicii incluse:
- 2 nopti cazare in camera dubla, mic dejun inclus
- tranport autocar de LUX clasificat Timisoara/Arad/Oradea.Cracovia/Timisoara

Servicii neincluse:
- asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
- taxele de intrare la obiectivele turistice
- alte cheltuieli personale

EXCURSII OPTIONALE:
1.Auschwitz-Birkenau – 25 EUR/persoana(transport+bilet intrare+ghid in interior)

© Copyright 2016. All right reserved. realizare.ro

Termeni si conditii | sitemap | Contact